Què és un consultor d’estructures?

Si volguéssim resumir en una frase què fa un consultor d’estructures, podríem dir que és un professional que es dedica a determinar, a partir d’un disseny d’un edifici, com aquest aguantarà les càrregues.

L’objectiu principal del nostre treball és assessorar i donar resposta a altres professionals del sector, sobre els dubtes que puguin tenir d’una estructura d’un edifici. No es pot construir un bon edifici sense abans haver pensat amb consciència una bona estructura que respongui als requeriments funcionals del disseny.

Opera Oslo
Opera Oslo – Snøhetta, 2008
© bruno vanbesien

Com passa en molts oficis, pot haver professionals que no estan especialitzats en alguna matèria en concret, com per exemple metges generalistes. El mateix passa en el sector de la construcció. Hi han arquitectes generalistes que, tot i tenir nocions bàsiques de com s’hauran de suportar els seus edificis, necessiten recórrer a un consultor d’estructures per tal que aquest assumeixi aquesta part dels seus projectes.

Els que ens dediquem a aquesta feina no ens agrada massa que ens etiquetin amb el nom de “calculistes”, ja que, avui en dia, els càlculs repetitius els fan els ordinadors. Nosaltres som consultors, perquè assessorem en base a la nostra formació, experiència i sobretot en el sentit comú.


Newsletter

Vols estar informat/da de les noves entrades del meu blog? Apunta’t al newsletter


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

SITE

© 2023 XAVIER ALSINA. All Rights Reserved.